A6 District

Lelystad Airport Businesspark ligt op het kruispunt van de A6 en de N302. Of u nu klanten heeft in de Randstad, Flevoland, Noord-Holland, Overijssel, Noord-Nederland of Noord-Duitsland, u bereikt ze vanaf deze centrale locatie eenvoudig en doorgaans filevrij. U heeft directe toegang tot Amsterdam-Lelystad Airport en binnen 40 minuten rijden arriveert u op Schiphol Amsterdam. 

Logistiek en productiebedrijven

Het deelgebied A6 District biedt volop de ruimte aan (grootschalige) logistiek en productiebedrijven. Grote kavels en een perfecte ontsluiting kenmerken dit gebied. Bedrijven als Inditex, Giant, Verpa-Senco en Medidis gingen u voor en bewijzen al jarenlang dat dit een succesvolle plek is om te ondernemen. 

 

Logistiek knooppunt

Schiphol Group en verschillende overheden investeren flink in het gebied.  De bouw van de haven is gestart. Flevokust Haven is al sinds begin van dit jaar operationeel. Tot de definitieve haven operationeel is, wordt een tijdelijke terminal bij de Maxima-centrale gebruikt voor de op- en overslag van containers uit de regio van Flevoland. In april 2020 opent de nieuwe luchthaven Amsterdam Lelystad  Airport haar deuren. De Rijksoverheid verbreedt de A6 en de Provincie Flevoland verbetert de bereikbaarheid van de luchthaven door een nieuwe ontsluitingsweg en een nieuwe afslag aan te leggen.

Door de Hanzelijn is Lelystad voor treinreizigers vanuit Amsterdam tegenwoordig geen eindstation meer, maar rijdt de trein door naar Zwolle. Wist u dat vanaf het einde van dit jaar er 6 keer per uur een trein rijdt tussen Amsterdam CS, Lelystad en Zwolle?  Dit  alles vormt de basis voor een nieuw centraal gelegen logistiek knooppunt.

 

Ruimte voor groei

Wij bieden ondernemers de mogelijkheid om te groeien. Of u nu 5000 m2 zoekt of een kavel van 2 hectare of meer, beide zijn per direct beschikbaar.  De locatie is zowel voor vrachtwagens als voor uw personeel goed bereikbaar. De nabijheid van de luchthaven maakt uw locatie internationaal bereikbaar, biedt commerciële kansen en heeft een positieve invloed op de aantrekkelijkheid van uw vastgoed op A6 District.

 

Gunstige bodemgesteldheid

Ons bedrijventerrein kent een zeer gunstige grondopbouw voor de realisatie van bedrijfshallen. Op ongeveer 1,5 tot 2 meter onder het maaiveld bevindt zich namelijk de pleistocene zandlaag. Dit betekent globaal dat slechts de eerste 2 meter onder het maaiveld bestaat uit een kleiige toplaag en deels veen. Vanaf ca. 2 meter beneden het maaiveld is op deze locatie een draagkrachtig zand aanwezig. Door deze gunstige bodemgesteldheid kan een aanzienlijk fundatievoordeel worden behaald, waardoor de bouwkosten sterk kunnen worden gereduceerd.

 

Kopen of huren

Of u nu zelf een bouwkavel wilt kopen of liever bedrijfsruimte huurt, het kan beide op A6 district. Als u kiest voor huur, dan kunt u terecht bij een aantal zeer gerenommeerde ontwikkelaars, zoals Somerset Real Estate en Hercuton. Ze ontwikkelen stuk voor stuk hoogwaardige, flexibele en duurzame logistieke (verzamel)gebouwen.

 

Feiten

Ruim 100 hectare bedrijventerrein gericht op logistiek en productie
Groen, hoogwaardig, SMART en duurzaam (BREEAM-gecertificeerd)
Reeds 100 gevestigde bedrijven en ca. 1700 arbeidsplaatsen
Vrije bouwkavels van 0,5 tot 20 ha
Bouwhoogte tot 20 meter (met vrijstelling: tot 30 meter)
Milieucategorie 3.2
Hoogwaardig parkmanagement
Collectieve beveiliging en glasvezel
Goede lokale en regionale arbeidsmarkt
Kavels flexibel in te delen
Uitstekende bodemgesteldheid (lagere bouwkosten)
Kort vergunningstraject

Bereikbaarheid


Amsterdam-Lelystad Airport in de achtertuin

Binnen 40 minuten op Amsterdam Airport Schiphol

Directe aansluitingen op de A6 en N302

5 keer per uur rijdt een bus rechtstreeks van en naar ons bedrijventerrein naar Lelystad CS/ Harderwijk busstation

6 keer per uur rijdt er vanaf Lelystad CS een trein naar Amsterdam CS, binnen 30 minuten kunt u het centrum van Amsterdam bereiken