CENTRALE LIGGING

MET OPTIMALE BEREIKBAARHEID

DYNAMISCHE PLEK

MIDDEN IN LOGISTIEKE HOTSPOT

RUIMTE OM TE GROEIEN

ONTDEK ONZE BEDRIJFSKAVELS

SPRINGPLANK NAAR EUROPA

EN DE REST VAN DE WERELD

DUURZAME INITIATIEVEN

EN INNOVATIEVE ONTWIKKELINGEN

Gepubliceerd op: 10 augustus 2016

Home » Verhalen » Aanleg ontsluitingsweg Lelystad Airport gestart

icon-news-2

Aanleg ontsluitingsweg
Lelystad Airport gestart

‘SAMEN OP WEG NAAR EEN GOED BEREIKBARE LUCHTHAVEN’. ONDER DAT MOTTO ZIJN MAANDAG 3 OKTOBER 2016 DE WERKZAAMHEDEN BEGONNEN VOOR DE AANLEG VAN DE ONTSLUITINGSWEG NAAR LELYSTAD AIRPORT. DEZE LOOPT VANAF DE LARSERWEG (N302) NAAR DE NIEUW TE BOUWEN AANKOMST- EN VERTREKHAL EN DE VERDER GELEGEN CIRCUITS EN BEDRIJVEN AAN DE TALINGWEG.

‘Samen op weg naar een goed bereikbare luchthaven’. Onder dat motto zijn maandag 3 oktober 2016 de werkzaamheden begonnen voor de aanleg van de ontsluitingsweg naar Lelystad Airport. Deze loopt vanaf de Larserweg (N302) naar de nieuw te bouwen aankomst- en vertrekhal en de verder gelegen circuits en bedrijven aan de Talingweg.

AANLEG ONDERDEEL VAN BESTUURSOVEREENKOMST
De aanleg van de ontsluitingsweg maakt deel uit van de regionaal gesloten bestuursovereenkomst tussen provincie Flevoland, gemeente Lelystad, Luchthaven Lelystad en Ontwikkeling Maatschappij Airport Lelystad Almere (OMALA N.V.). In deze overeenkomst zijn afspraken gemaakt over de aanleg van de noodzakelijke infrastructuur voor Lelystad Airport. 

GUNNING WERKZAAMHEDEN
De uitvoering van de werkzaamheden is gegund aan Aannemer Gebr. Van der Lee. De aannemer begint met het aanbrengen van zand als voorbelasting. Dat is om te zorgen voor een goede ondergrond voor de weg en de kruising met de Larserweg. De voorbelasting moet ongeveer vier maanden liggen om zich te zetten; daarna kan de weg worden aangelegd.

ONVEILIGE SITUATIES VOORKOMEN
Voor het aanvoeren van het zand wordt een bouwweg aangelegd. Deze wordt aangelegd over het 1ste perceel aan de Meerkoetenweg (perceel Boer Kok) om op het Larserpad geen onveilige situaties te creëren. Zo worden onveilige situaties op het Larserpad, de parallelweg van de Larserweg voor fietsers en langzaam verkeer, voorkomen.

Aanleg zandweg
footer-incl-mail-2

Contact

OMALA N.V.
PELIKAANWEG 44
8218PG LELYSTAD
THE NETHERLANDS

Privacyverklaring

Volg ons