CENTRALE LIGGING

MET OPTIMALE BEREIKBAARHEID

DYNAMISCHE PLEK

MIDDEN IN LOGISTIEKE HOTSPOT

RUIMTE OM TE GROEIEN

ONTDEK ONZE BEDRIJFSKAVELS

SPRINGPLANK NAAR EUROPA

EN DE REST VAN DE WERELD

DUURZAME INITIATIEVEN

EN INNOVATIEVE ONTWIKKELINGEN

Gepubliceerd op: 2 april 2020

Home » Verhalen » Lelystad Airport Businesspark beter bereikbaar

icon-news-2

Aanleg belangrijke ontsluitingsweg Albert Plesmanlaan in volle gang

Lelystad Airport Businesspark beter bereikbaar 

DE AANLEG VAN DE INFRASTRUCTUUR BINNEN LELYSTAD AIRPORT BUSINESSPARK IS IN VOLLE GANG. ZO WORDT DE ALBERT PLESMANLAAN – ALS BELANGRIJKE VERBINDINGSWEG BINNEN LELYSTAD AIRPORT BUSINESSPARK (LAB)-  AANGELEGD EN WORDT DOOR DE AANLEG VAN EEN TWEETAL WEGEN EEN NIEUW STUK BEDRIJVENTERREIN (FLIGHT DISTRICT II) VOLLEDIG BEREIKBAAR. SCHAGEN INFRA VOERT DE WERKZAAMHEDEN VOOR LAB UIT. NAAR VERWACHTING ZIJN DE WERKZAAMHEDEN IN DE ZOMER 2020 GEREED.

De voorbereidende werkzaamheden zijn een geruime tijd geleden gestart. Er komt namelijk veel bij kijken, zoals het afstemmen met alle stakeholders voor het aansluiten op de gemeentelijke en provinciale wegen, het voorbereiden van alle kabels en leidingen en het afstemmen van de gebruikerswensen van de toekomstig vestigers. Afgelopen week zijn de eerste lagen asfalt aangebracht, waarmee de contouren van het nieuwe bedrijventerrein met de dag beter zichtbaar worden. Schagen Infra heeft hard gewerkt om het asfalteringswerk in een korte tijd uit te voeren. Toezichthouder Gert Jan Vlug van LAB: “Na een extreem natte periode die we hebben gehad, werken we nu gelukkig onder zeer prettige omstandigheden in het veld. Dat is fijn voor onze mensen, maar ook noodzakelijk voor de kwaliteit van het werk en het halen van de planning.”

Verantwoordelijk projectleider Stefan Bakker van LAB vult aan: “Naast de weersomstandigheden, houden we nu ook expliciet rekening met alle maatregelen die er gelden rond het Coronavirus. Het is desalniettemin fijn dat er buiten vooralsnog gewerkt kan worden, waardoor de infrastructuur tijdig gereed is voor onze klanten.”

Asfalteringswerkzaamheden

Werkzaamheden Albert Plesmanlaan

PLANNING
De komende tijd bestaan de werkzaamheden uit het aanleggen van de nieuwe riolering, het aansluiten op de omliggende wegen en het aanbrengen van de laatste lagen asfalt. Daarna kunnen de nieuwe wegen en fietspaden in gebruik worden genomen. Stefan Bakker van LAB: “Naast onze eigen werkzaamheden is de provincie ook druk bezig met de aanleg van de nieuwe afrit vanaf de A6. Hiermee ontstaat er vanaf het voorjaar 2021 vanuit Lelystad Airport Businesspark een directe ontsluiting op de autosnelweg. En deze bereikbaarheid is in de toekomst voor de ondernemers binnen het gebied essentieel. Voor personeel, bezoek, leveranciers en eigen (vracht)verkeer. Wanneer zij die bereikbaarheid en perfecte ontsluiting ervaren, zullen ze die extra meerwaarde voor vestiging zien.”

Werkzaamheden Albert Plesmanlaan

Om het geheel ‘af’ te maken worden in het najaar ruim 500 bomen aangeplant, zodat het niet alleen qua bereikbaarheid, maar ook qua uitstraling een mooi een aantrekkelijk gebied is.

GROTE KAVELS BESCHIKBAAR
Het bedrijventerrein Flight District II ligt aan de Anthony Fokkerweg. Dit nieuwste gebied binnen LAB, biedt volop de ruimte aan (grootschalige) logistiek en productiebedrijven. Zo realiseert Somerset Capital Partners er op een kavel van ca. 10ha. een XXL distributiecentrum. Naast deze grote kavels is de logistieke regio erg in trek vanwege de multimodale ligging centraal in Nederland.

XXL Kavels beschikbaar op LAB

Lelystad Airport Businesspark
footer-incl-mail-2

Contact

OMALA N.V.
PELIKAANWEG 44
8218PG LELYSTAD
THE NETHERLANDS

Privacyverklaring

Volg ons