CENTRALE LIGGING

MET OPTIMALE BEREIKBAARHEID

DYNAMISCHE PLEK

MIDDEN IN LOGISTIEKE HOTSPOT

RUIMTE OM TE GROEIEN

ONTDEK ONZE BEDRIJFSKAVELS

SPRINGPLANK NAAR EUROPA

EN DE REST VAN DE WERELD

DUURZAME INITIATIEVEN

EN INNOVATIEVE ONTWIKKELINGEN

Gepubliceerd op: 25 november 2019

Home » Verhalen » Duo-interview Rob Verhoef en Hanne Buis over Lelystad Airport (Businesspark)

icon-news-2

Duo-interview Rob Verhoef en Hanne Buis
Over Lelystad Airport (Businesspark)

VOOR HET DIGITALE MAGAZINE VAN PROVINCIE FLEVOLAND WERDEN HANNE BUIS, ALGEMEEN DIRECTEUR LELYSTAD AIRPORT, EN ROB VERHOEFF, DIRECTEUR OMALA (GEBIEDSONTWIKKELAAR LELYSTAD AIRPORT BUSINESSPARK) ONLANGS GEÏNTERVIEWD. BEIDEN VERTELDEN OVER DE ONTWIKKELINGEN EN AMBITIES VAN LELYSTAD AIRPORT (BUSINESSPARK). “DE ONTWIKKELINGEN VAN DE AIRPORT EN HET OMLIGGENDE GEBIED ZORGT VOOR DYNAMIEK EN MAAKT DE REGIO AANTREKKELIJK VOOR BEDRIJVEN OM ZICH TE VESTIGEN”, ALDUS ROB VERHOEFF.

MOOIE PLANNEN
De ontwikkeling van Lelystad Airport (Businesspark) zorgt onder andere voor lokale werkgelegenheid en versterking van de economische structuur. De samenwerking tussen de vele verschillende partijen is hierin uniek. “Iedereen ziet de kansen voor alle betrokken partijen, denk aan de gemeente, provincie, de Lelystadse Boer, Lelystad Airport en Lelystad Airport Businesspark”, aldus Rob Verhoeff.

De ambities voor de toekomst zijn groots. Denk aan duizenden mensen werkzaam in het gebied, eerste hotelontwikkelingen en de creatie van een hoogwaardig gebied tegenover de terminal waar onder andere opleidingen gaan plaatsvinden.

DUURZAAMHEID
Lelystad Airport voldoet aan alle landelijke eisen, maar heeft ook eigen duurzaamheidsambities.

Zo is de terminal LEED-Gold gecertificeerd (oftewel: zowel meet- als aantoonbaar één van de meest duurzame terminals wereldwijd), wordt er samen met Provincie Flevoland gewerkt aan het project Power Parking (duurzaam opladen van elektrische auto’s) en staat ook het realiseren van een duurzaam watersysteem waarmee water wordt gereduceerd en uiteindelijk op duurzame wijze wordt teruggegeven aan het watersysteem op de planning. “Daarnaast loopt er momenteel een pilotproject met Liander, voor gelijkstroom”, vertelt Rob Verhoeff. “Hiermee creëren we het eerste publieke gelijkstroomnetwerk. Dit is zowel voor ons als voor Liander een belangrijke pilot.”

Meer over de ontwikkelingen en ambities van Lelystad Airport (Businesspark) vind je in het digitale magazine van Provincie Flevoland én in onderstaande video’s.

Lelystad Airport Businesspark
footer-incl-mail-2

Contact

OMALA N.V.
PELIKAANWEG 44
8218PG LELYSTAD
THE NETHERLANDS

Privacyverklaring

Volg ons