CENTRALE LIGGING

MET OPTIMALE BEREIKBAARHEID

DYNAMISCHE PLEK

MIDDEN IN LOGISTIEKE HOTSPOT

RUIMTE OM TE GROEIEN

ONTDEK ONZE BEDRIJFSKAVELS

SPRINGPLANK NAAR EUROPA

EN DE REST VAN DE WERELD

DUURZAME INITIATIEVEN

EN INNOVATIEVE ONTWIKKELINGEN

Gepubliceerd op: 11 februari 2022
icon-news-2

Eindconferentie project PowerParking

Samen met provincie Flevoland, gemeente Dronten, TU Delft, Eneco, Lelystad Airport en Alfen werkt Lelystad Airport Businesspark (LAB) aan het project PowerParking. In het voorjaar van 2021 werd het eerste deel van het project in gemeente Dronten gerealiseerd. Wat zijn de leerervaringen tot nu toe? Dat wordt besproken in de eindconferentie Powerparking
Eindconferentie

Op 31 maart 2022 wordt van 13.00 – 17.15 uur in theater De Meerpaal in Dronten de leerervaringen van het EFRO-project (Europees Fonds Regionale Ontwikkeling) tot nu toe gedeeld. Nieuwsgierig naar deze ervaringen? Meld je dan uiterlijk 17 maart hier aan voor de eindconferentie PowerParking.

Over het project

Steeds meer mensen en bedrijven leveren stroom terug aan het elektriciteitsnet. Dat net slibt dicht. Toch moet de stimulans van duurzaamheid blijven (groeien). Nog meer zonnepanelen op land? Ruimte is ook in Flevoland niet oneindig. Wat biedt gebruikte ruimte aan kansen?

Genoeg. Parkeerterreinen zijn bij uitstek driedubbel te benutten: parkeren, laden en opwekken. De parkeerplaatsen krijgen een dak van zonnepanelen. De hiermee opgewekte zonne-energie wordt lokaal gebruikt. Door het toepassen van slim energiemanagement wordt de noodzaak van een zwaarder elektriciteitsnet voorkomen. En ook belangrijk: elektrisch rijden krijgt een impuls.

Vervolg project

Op dit moment wordt het project PowerParking op andere plekken in Flevoland gerealiseerd. Zo wordt dit onder andere bij MAC3PARK op LAB uitgevoerd.

IMG_4369
foto-2-eerste-publieke-gelijkstroomstation-van-Europa
footer-incl-mail-2

Contact

OMALA N.V.
PELIKAANWEG 44
8218PG LELYSTAD
THE NETHERLANDS

Privacyverklaring

Volg ons