CENTRALE LIGGING

MET OPTIMALE BEREIKBAARHEID

DYNAMISCHE PLEK

MIDDEN IN LOGISTIEKE HOTSPOT

RUIMTE OM TE GROEIEN

ONTDEK ONZE BEDRIJFSKAVELS

SPRINGPLANK NAAR EUROPA

EN DE REST VAN DE WERELD

DUURZAME INITIATIEVEN

EN INNOVATIEVE ONTWIKKELINGEN

Gepubliceerd op: 2 juni 2020

Home » Verhalen » Flight District II bijna klaar voor gebruik

icon-news-2

Flight District II bijna klaar voor gebruik

Toekomstige infrastructuur Flight District II al goed zichtbaar

DE AANLEG VAN DE INFRASTRUCTUUR OP HET CA. 35 HA. GROTE BEDRIJVENTERREIN FLIGHT DISTRICT II EN DE HOOFDSTRUCTUUR VAN DE ALBERT PLESMANLAAN VORDERT ERG SNEL. MEDE DANKZIJ DE GOEDE WEERSOMSTANDIGHEDEN EN EEN VRIJ GEBIED OM TE WERKEN, VERLOPEN DE WERKZAAMHEDEN ZEER VOORSPOEDIG.

Zo is onlangs de deklaag en de belijning aangebracht, waarmee de toekomstige verkeersstructuur en voorrangsregeling goed zichtbaar worden. Verder zijn de werkzaamheden rondom de watergangen afgerond en is het talud ingezaaid. Stefan Bakker, verantwoordelijk projectleider bij LAB: “Het afronden van de infrastructurele werkzaamheden zijn een belangrijke stap in de ontwikkeling van Lelystad Airport Businesspark. Hierdoor worden de bouwkavels voor ons bedrijven per direct toegankelijk en bereikbaar vanaf de provinciale weg.”

EFFICIËNT LOKAAL RIOLERINGSSYSTEEM KLAAR VOOR GEBRUIK 
Het vacuüm rioolsysteem op Flight District II is intussen ook aangelegd en ligt klaar om het vuilwater van de bedrijven te kunnen afvoeren. Het vacuümriool zuigt zwart- en grijswater aan vanuit de bedrijven. In tegenstelling tot een traditioneel (vrij verval) riool kan gewerkt worden met kleinere diameters en hoeft er fors minder gegraven te worden. Hiermee is een zeer innovatief en efficiënt rioleringssysteem aangelegd.

Zeker met oog op de grote afstanden in het gebied. Het grijswater wordt gezuiverd in een helofytenfilter en het zwartwater zal eveneens lokaal gezuiverd worden in een gebiedseigen decentrale zuivering. Om dit mogelijk te maken is er intensief samengewerkt tussen Gemeente Lelystad, Provincie Flevoland en Waterschap Zuiderzeeland. “We zijn er trots op dat we dit rioleringssysteem kunnen aanleggen en zien deze innovatie als een meerwaarde voor ons gebied, nu en zeker ook in de toekomst.” aldus Stefan.

FLIGHT DISTRICT II DEZE ZOMER VOLLEDIG BEREIKBAAR
De komende weken zal Schagen Infra haar infrastructurele werkzaamheden afronden. De fietspaden worden verbonden met de fietsroutes rondom ons gebied, de bushaltes worden aangelegd en het plaatsen van verkeersborden in volle gang. Volgens planning is Flight District II vanaf deze zomer volledig toegankelijk en uitstekend bereikbaar voor de ondernemers, hun personeel en toeleveranciers.

BEKIJK DE FOTO’S

Lelystad Airport Businesspark
footer-incl-mail-2

Contact

OMALA N.V.
PELIKAANWEG 44
8218PG LELYSTAD
THE NETHERLANDS

Privacyverklaring

Volg ons