CENTRALE LIGGING

MET OPTIMALE BEREIKBAARHEID

DYNAMISCHE PLEK

MIDDEN IN LOGISTIEKE HOTSPOT

RUIMTE OM TE GROEIEN

ONTDEK ONZE BEDRIJFSKAVELS

SPRINGPLANK NAAR EUROPA

EN DE REST VAN DE WERELD

DUURZAME INITIATIEVEN

EN INNOVATIEVE ONTWIKKELINGEN

Gepubliceerd op: 1 juli 2019

Home » Verhalen » LAB ondertekent Intentieovereenkomst Duurzame Energie

icon-news-2

Lelystad Airport Businesspark ondertekent 
Intentieovereenkomst Duurzame Energie

OP 24 JUNI 2019 HEEFT LELYSTAD AIRPORT BUSINESSPARK SAMEN MET ANDERE BETROKKEN PARTIJEN DE INTENTIEOVEREENKOMST DUURZAME ENERGIE ONDERTEKEND. “HIERMEE ONDERSTREPEN WE ONZE GEZAMENLIJKE AMBITIE OM IN HET GEBIED RONDOM LELYSTAD AIRPORT GENOEG DUURZAME ENERGIE OP TE WEKKEN OM DE REGIO ENERGIENEUTRAAL OF ZELFS ENERGIEPOSITIEF TE MAKEN, MAAR OOK DE BESCHIKBAARHEID VAN ENERGIE TOEKOMSTBESTENDIG TE MAKEN”, ALDUS ROB VERHOEFF, DIRECTEUR OMALA (GEBIEDSONTWIKKELAAR LELYSTAD AIRPORT BUSINESSPARK). 

De andere partijen die de overeenkomst hebben ondertekend zijn Lelystad Airport, stichting De Lelystadse Boer, netbeheerder Liander, gemeente Lelystad en provincie Flevoland.

KANSEN
In het gebied rondom Lelystad Airport liggen kansen om duurzame energiebronnen lokaal in te zetten. Dit kan een grote bijdrage leveren aan de klimaatdoelstellingen van de regio. “Alleen al door de vestiging van logistieke bedrijven die hun dak zullen willen inzetten voor de opwek van zonenergie, kunnen we de komende jaren steeds meer hernieuwbare energie opwekken”, vertelt Rob Verhoeff.

SAMEN STERK
Een efficiënte samenwerking is hierin van cruciaal belang. “Door slim met lokale partners en de omgeving samen te werken, kunnen we balans brengen in de opwek en afname”, aldus Rob Verhoeff.

Zo vertegenwoordigt De Lelystadse Boer het agrarische buitengebied – wat een onmisbare schakel is in de transitie naar duurzame energie. En netbeheerder Liander legt in samenwerking met de ontwikkelaars van Lelystad Airport de energie-infrastructuur tijdig en volgens de nieuwste inzichten aan zodat het net voldoende capaciteit biedt voor de vele nieuwe zonnedaken en -parken in Flevoland, maar ook voor de leveringszekerheid aan gevestigde bedrijven.

TOEKOMST
De komende zes maanden staan volledig in het teken van de uitwerking van de diverse plannen. “Deze plannen liggen allemaal binnen de kaders van het provinciale en gemeentelijke beleid voor zonne-energie, maar zijn ook van belang voor de toekomstbestendige ontwikkeling van het bedrijventerrein”, vertelt Rob Verhoeff. “Wij zijn als LAB straks in staat om de (tijdige) beschikbaarheid van elektra te garanderen. Naar de toekomst toe zal dit ook een steeds belangrijkere vestigingsfactor gaan worden.”

Infographic_Zonne-initiatieven_Bron provincie Flevoland
footer-incl-mail-2

Contact

OMALA N.V.
PELIKAANWEG 44
8218PG LELYSTAD
THE NETHERLANDS

Privacyverklaring

Volg ons