CENTRALE LIGGING

MET OPTIMALE BEREIKBAARHEID

DYNAMISCHE PLEK

MIDDEN IN LOGISTIEKE HOTSPOT

RUIMTE OM TE GROEIEN

ONTDEK ONZE BEDRIJFSKAVELS

SPRINGPLANK NAAR EUROPA

EN DE REST VAN DE WERELD

DUURZAME INITIATIEVEN

EN INNOVATIEVE ONTWIKKELINGEN

Gepubliceerd op: 17 december 2019

Home » Verhalen » LAB organiseert geslaagd ondernemersontbijt bij Boer Kok

icon-news-2

LAB organiseert geslaagd
ondernemersontbijt bij Boer Kok

OP VRIJDAG 13 DECEMBER VOND HET JAARLIJKSE ONDERNEMERSONTBIJT PLAATS BIJ BOER KOK, GEORGANISEERD DOOR LELYSTAD AIRPORT BUSINESSPARK. DE ONTWIKKELINGEN OP EN RONDOM LELYSTAD AIRPORT BUSINESSPARK WERDEN ONDER HET GENOT VAN HET ONTBIJT BESPROKEN. NAAST ROB VERHOEFF, DIRECTEUR OMALA, EN WETHOUDER JANNEKE SPARREBOOM, KWAMEN OOK INDITEX, GIANT, GEMEENTE LELYSTAD EN PROVINCIE FLEVOLAND AAN HET WOORD. ER WERD GESPROKEN OVER DE BEHAALDE SUCCESSEN IN 2019 EN OVER DE PLANNEN VOOR 2020.

Na het welkomstwoord, waarin Rob Verhoeff een speciaal welkom gaf aan zijn opvolger Rini Schoutsen, vertelde hij  over de in 2019 behaalde successen van Lelystad Airport Businesspark. Denk onder andere aan de afronding van de inrichting van de openbare ruimte en de uitgifte van 2 kavels voor totaal 2,8ha op A6 District, de realisatie van de duurzame waterketen door de aanleg van het vacuümriool binnen Flight District, het project zoninitiatieven en de integratie van Larserpoort in Lelystad Airport Businesspark. Ook liet hij weten wat er voor 2020 op de planning staat, zoals een vervolg van het e-bike deelsysteem, verdere vooruitgang bij Flight District I en II en diverse aanstaande ontwikkelingen zoals Somerset Capital Partners, CTI en MAC3PARK.

NIEUWE PLANNEN
Erik Ramaekers, directeur Giant Europe BV, liet vervolgens aan de hand van een animatievideo zien hoe het nieuwe distributiecentrum, dat in september 2020 klaar moet zijn, eruit komt te zien. Het belooft een indrukwekkend pand te worden van in totaal 17.000m2 groot – waarvan 665 m2 kantoorruimte.

AMBITIEUZE DOELEN
Tijdens de duo-presentatie van Inditex werd duidelijk gemaakt dat 2019 een belangrijk jaar is geweest. De distributiehub, die sinds mei operationeel is, en de strijkcentrale inclusief brug hadden dit jaar prioriteit. De verwachting is dat de strijkcentrale begin 2020 volledig up and running is. Ook gaf Inditex een kijkje in het proces van werving en selectie. Er wordt bij Inditex 7 dagen per week, 24 uur per dag (verdeeld over 3 ploegendiensten) gewerkt. In december 2021 wil het bedrijf 1.000 medewerkers in dienst hebben. Dit ambitieuze doel brengt een volgend aandachtspunt met zich mee: de toegankelijkheid voor de medewerkers, van en naar hun werk. Vandaar dat Inditex met Arriva een proef is begonnen; er rijdt nu 1x per uur een bus tussen het station van Lelystad en de distributiehub. De gemeente geeft aan dat dit vanaf januari 2020 2x per uur gaat worden, ook in de spits én in het weekend.

Daarnaast worden er extra ritten ingezet die specifiek worden afgestemd op de ploegendiensten van Inditex.

VOORTGANG ANTHONY FOKKERWEG 

Tot slot kwamen Jeen Bruinsma (provincie Flevoland) en Robert van den Dijssel (Heijmans Infra) aan het woord. Ze vertelden over de geplande aanleg van het ‘2e deel’ van de Anthony Fokkerweg; een ontsluitingsweg die loopt vanaf een nieuwe afrit van de A6, langs de Meerkoetentocht naar de N302. Deze weg zorgt voor een toegang naar de nieuwe luchthaventerminal en voor een verbinding met Lelystad Airport Businesspark en de bedrijven aan de Talingweg. Komend jaar gaat Heijmans starten met dit infrastructurele project zodat er een goede ontsluiting richting Almere wordt gerealiseerd. In februari starten de uitvoerende werkzaamheden en het doel is om de weg begin 2021 af te hebben. Meer informatie over dit project vind je hier.

DANKWOORD
Janneke Sparreboom sloot het ontbijt af met een paar mooie woorden: “Ik vind het belangrijk om hier te zijn omdat het Rob’s laatste keer is, ik graag kennis wil maken met zijn opvolger Rini Schoutsen en omdat het geweldig is om een samenvatting te krijgen van wat er allemaal gebeurt op en rondom Lelystad Airport Businesspark. En dat wat er gebeurt, is goed voor Lelystad.” Ook vertelde Janneke over het plan om volgend jaar arbeidsmigranten te huisvesten vlakbij Palazzo, wat nodig is vanwege de economische groei. Janneke sloot af met een bedankwoord richting Rob: “Rob, bedankt voor de energie en voor het samenbrengen van de vele partijen.” Rob Verhoeff sloot hierop aan en zei: “Ik heb veel energie gegeven, maar ook gekregen. Het draait allemaal om samenwerken, met elkaar kom je veel verder. Ik heb alle vertrouwen in mijn opvolger Rini en ik wens iedereen heel veel succes toe in 2020!”

Lelystad Airport Businesspark
footer-incl-mail-2

Contact

OMALA N.V.
PELIKAANWEG 44
8218PG LELYSTAD
THE NETHERLANDS

Privacyverklaring

Volg ons