CENTRALE LIGGING

MET OPTIMALE BEREIKBAARHEID

DYNAMISCHE PLEK

MIDDEN IN LOGISTIEKE HOTSPOT

RUIMTE OM TE GROEIEN

ONTDEK ONZE BEDRIJFSKAVELS

SPRINGPLANK NAAR EUROPA

EN DE REST VAN DE WERELD

DUURZAME INITIATIEVEN

EN INNOVATIEVE ONTWIKKELINGEN

Gepubliceerd op: 18 juni 2019

Home » Verhalen » LAB ondertekent kick off praktijkprogramma circulaire werklocaties

icon-news-2

Lab ondertekent kick off 
praktijkprogramma circulaire werklocaties

LELYSTAD AIRPORT BUSINESSPARK IS EEN VAN DE KOPLOPERS DIE DEEL UITMAKEN VAN HET PRAKTIJKPROGRAMMA CIRCULAIRE WERKLOCATIES. ZIJ DOET DIT SAMEN MET BUSINESS PARK AMSTERDAM OSDORP, HEESCH WEST, POLANENPARK IN HAARLEMMERLIEDE, HOOGTIJ IN ZAANDAM EN DE PRESIDENT IN HOOFDDORP. WOENSDAG 5 JUNI HEBBEN SADC (SCHIPHOL AREA DEVELOPMENT COMPANY) EN SKBN DE AFTRAP GEDAAN VOOR HET PRAKTIJKPROGRAMMA TIJDENS DE VASTGOEDBEURS PROVADA IN DE AMSTERDAMSE RAI. HET MOMENT WAAROP ALLE DEELNEMERS DE KICK OFF HEBBEN ONDERTEKEND.

NOODZAAK VAN CIRCULAIRE ECONOMIE
De klimaatverandering en uitputting van grondstoffen maken een overgang naar een circulaire economie noodzakelijk. Grondstoffen en materialen blijven dan zo lang mogelijk waardevol voor het economische systeem. Bij een circulaire economie wordt niets meer weggegooid, vernietigd of ongebruikt gelaten. Producten worden hergebruikt en bedrijven zijn onderling afhankelijk van elkaar door bijvoorbeeld het gebruik van reststromen, energie en water.

CIRCULAIRE WERKLOCATIES IN GRONDUITGIFTE
De circulaire economie is ook toepasbaar op werklocaties. Het praktijkprogramma circulaire werklocaties is opgezet naar aanleiding van het onlangs gelanceerde onderzoek. Het rapport “Circulaire werklocaties: een afwegingskader voor gronduitgifte” (uitgevoerd door Metabolic, APTO Architects, Ecorys en Akro Consult) laat zien hoe circulariteit in gronduitgifte kan worden toegepast. Er is onderzocht hoeveel dit kost en oplevert en welke samenwerkingsvormen hierbij kunnen worden gecreëerd.

DUURZAAMHEID
Lelystad Airport Businesspark heeft duurzaamheid hoog op de agenda staan. De aanlegging van het eerste publieke gelijkstroomnet ter wereld is hiervan een goed voorbeeld. Als koploper in het praktijkprogramma circulaire werklocaties zetten zij hierin weer een belangrijke duurzame stap.

COMMUNITY VAN KOPLOPERS
Alle participerende werklocaties gaan zich actief inzetten voor circulaire ontwikkeling en de onderzoeksresultaten in de praktijk brengen. De koplopers gaan als community hun kennis en ervaringen delen. De diversiteit van de deelnemende projecten levert daarbij veel meerwaarde. C-creators en Akro Consult gaan het programmamanagement uitvoeren. Naar verwachting sluit nog een aantal locaties aan, onder meer in de provincie Gelderland. De werklocaties worden door heel Nederland ontwikkeld door verschillende overheden en ook marktpartijen.

Kick-off Praktijkprogramma CE Werklocaties 05062019 (4)
Kick-off Praktijkprogramma CE Werklocaties 05062019 (21)
footer-incl-mail-2

Contact

OMALA N.V.
PELIKAANWEG 44
8218PG LELYSTAD
THE NETHERLANDS

Privacyverklaring

Volg ons