CENTRALE LIGGING

MET OPTIMALE BEREIKBAARHEID

DYNAMISCHE PLEK

MIDDEN IN LOGISTIEKE HOTSPOT

RUIMTE OM TE GROEIEN

ONTDEK ONZE BEDRIJFSKAVELS

SPRINGPLANK NAAR EUROPA

EN DE REST VAN DE WERELD

DUURZAME INITIATIEVEN

EN INNOVATIEVE ONTWIKKELINGEN

Gepubliceerd op: 24 april 2020

Home » Verhalen » Lelystad nestelt zich in top 3 van logistieke hotspots

icon-news-2

Lelystad nestelt zich in top 3 van logistieke hotspots

nationale ‘Logistieke Hotspot van het Jaar’ verkiezing

TIJDENS DE JAARLIJKSE NATIONALE LOGISTIEKE HOTSPOT VERKIEZING IS DE DRIEHOEK ALMERE-LELYSTAD-ZEEWOLDE OP DE DERDE PLAATS GEËINDIGD. IN EEN ENQUÊTE, OP INITIATIEF VAN LOGISTIEK.NL, GAF EEN PANEL VAN 33 LOGISTIEKE EXPERTS LAB VOLDOENDE STEMMEN OM OP DEZE PLEK TE EINDIGEN. DE WINNAAR IS TILBURG-WAALWIJK EN OP DE TWEEDE PLAATS EINDIGT WEST-BRABANT.

Wethouder economische zaken, Janneke Sparreboom is blij met deze erkenning: “De top-3 notering bevestigt de sterke strategische positie van Almere-Lelystad-Zeewolde op logistiek gebied. Het is niet alleen de ligging, de aanwezige ruimte en de goede verbindingen.”

ONDERLINGE SAMENWERKING IS GROOT
“Onderling samenwerken, daar gaat het om in de logistiek. Overheid, onderwijs en bedrijfsleven werken hier nauw samen. We zijn trots op deze derde plek. Regio Flevoland staat stevig op de logistieke kaart van Nederland!”, aldus Janneke Sparreboom.

HOE KWAM DE VERKIEZING TOT STAND?
De nationale ‘Logistieke Hotspot van het Jaar’ verkiezing is tot stand gekomen door middel van een enquête onder 33 logistieke experts. Een derde van de experts is werkzaam in logistieke vastgoed-ontwikkeling, 19 procent in de makelaardij, 19 procent in logistieke dienstverlening en 11 procent in consultancy en advies.

Daarnaast zijn voorkeursstemmen uitgebracht op de criteria: motivatie personeel, infrastructuur, bereikbaarheid van logistieke hotspots, duurzaamheid en de best presterende nationale e-fulfilment hotspotregio, de nationale distributie hotspotregio en crossborder/e-fulfilment hotspot.

ALMERE-LELYSTAD-ZEEWOLDE VOOR HET EERST IN DE TOP-3
Bijzonder dit jaar is de samenstelling van de top-3 want voor het eerst maakt Almere-Lelystad-Zeewolde hier deel van uit. Een enorme opsteker voor de Flevolandse regio die vorig jaar ook al verraste met een vierde plaats in de top 10. De positieve lijn die in 2019 is ingezet, is nu doorgezet met een stijging naar een plaats in de top 3. “Deze top-3 notering bevestigt de sterke strategische positie van Lelystad, samen met Almere en Zeewolde op logistiek gebied”, zegt Janneke Sparre-boom, wethouder economische zaken van de gemeente Lelystad.

LOGISTIEKE HOTSPOT TOP 10 RANKING
Tilburg-Waalwijk is dus logistieke hotspot nummer 1 van Nederland. In de top-10 worden Tilburg-Waalwijk (1), West-Brabant (2) en (3) Almere-Lelystad-Zeewolde gevolgd door de logistieke hotspots (4) Venlo-Venray, (5) A12 Corridor (Lansingerland-Zoetermeer-Zuidplas-Waddinxveen), (6) Twente (Almelo-Hengelo-Enschede), (7) Rivierenland (Tiel-Geldermalsen-Zaltbommel), (8) Oss-Veghel-’s-Hertogenbosch, (9) Zuid-Limburg (Maastricht-Heerlen-Sittard-Geleen), (10) Keyport Midden Limburg (Roermond-Weert).

Bron: logistiek.nl (lees hier het complete bericht)

20-078 Lelystad nestelt zich in top 3 van logistieke hotspots (bedrijventerrein LAB – Larserpoort) site
Lelystad Airport Businesspark
footer-incl-mail-2

Contact

OMALA N.V.
PELIKAANWEG 44
8218PG LELYSTAD
THE NETHERLANDS

Privacyverklaring

Volg ons