CENTRALE LIGGING

MET OPTIMALE BEREIKBAARHEID

DYNAMISCHE PLEK

MIDDEN IN LOGISTIEKE HOTSPOT

RUIMTE OM TE GROEIEN

ONTDEK ONZE BEDRIJFSKAVELS

SPRINGPLANK NAAR EUROPA

EN DE REST VAN DE WERELD

DUURZAME INITIATIEVEN

EN INNOVATIEVE ONTWIKKELINGEN

Gepubliceerd op: 26 augustus 2021
icon-news-2

Lelystadse Oogstdag op zaterdag 4 september

Kom jouw meter eten oogsten

 

Zelf aardappelen en groenten oogsten en meteen leren waar je eten vandaan komt? Op zaterdag 4 september kan dat weer bij De Lelystadse Boer tijdens de Lelystadse Oogstdag. Van 10:00 tot 16:00 uur ben je welkom op het oogstterrein in de hoek van de Larserweg en de Anthony Fokkerweg (aan de overkant van de nieuwe parkeerplaats en terminal van Lelystad Airport). Je kunt er de heerlijkste en echt verse biologische aardappelen, rode bieten, suikermais, boontjes en pompoenen rooien. De entree is gratis en je betaalt alleen voor de door jou geoogste producten. We rekenen per meter oogst.
Oogsten op het terrein van Lelystad Airport Businesspark

Stichting De Lelystadse Boer onderhoudt het gebied van LAB en zorgt ervoor dat de nog beschikbare kavels op het terrein representatief worden gehouden met onder meer bloemenranden. Verder worden gezamenlijk gebiedsactiviteiten georganiseerd zoals de jaarlijkse publieke oogstdag in het najaar.

Leren waar je eten vandaan komt

De Lelystadse Oogstdag is leuk en leerzaam voor jong en oud en daarom een jaarlijks terugkerend hoogtepunt voor de inwoners van Lelystad. Met je handen in de klei worden al je zintuigen aangesproken en leer je pas echt waar je eten vandaan komt. In 2020 kon het evenement vanwege de Coronamaatregelen helaas niet doorgaan, maar in 2019 staken ruim 1.500 stadsgenoten de handen uit de mouwen om hun eigen groenten en aardappelen te oogsten.

Basisschoolleerlingen oogsten eerste metersInsectenteller

Dit jaar krijgen 275 Lelystadse basisschoolleerlingen de kans om een dag eerder, op vrijdag 3 september, de eerste meters te oogsten. De oogstdag voor basisscholen is onderdeel van het programma van Zaadje tot Soep dat is ontwikkeld door IVN natuureducatie samen met een aantal andere partijen, waaronder De Lelystadse Boer. Ook in dit programma leren kinderen waar hun eten vandaan komt. Het programma bestaat uit 5 stappen: zaaien, verzorgen, oogsten, koken & proeven en vieren.

Meer weten

De meest actuele informatie vind je op www.delelystadseboer.nl/oogst

IMG_4369
foto-2-eerste-publieke-gelijkstroomstation-van-Europa
footer-incl-mail-2

Contact

OMALA N.V.
PELIKAANWEG 44
8218PG LELYSTAD
THE NETHERLANDS

Privacyverklaring

Volg ons