CENTRALE LIGGING

MET OPTIMALE BEREIKBAARHEID

DYNAMISCHE PLEK

MIDDEN IN LOGISTIEKE HOTSPOT

RUIMTE OM TE GROEIEN

ONTDEK ONZE BEDRIJFSKAVELS

SPRINGPLANK NAAR EUROPA

EN DE REST VAN DE WERELD

DUURZAME INITIATIEVEN

EN INNOVATIEVE ONTWIKKELINGEN

Gepubliceerd op: 16 februari 2023
icon-news-2

OPENING ZUIDELIJKE ONTSLUITINGSWEG

BEGIN FEBRUARI IS HET PROJECT ZUIDELIJKE ONTSLUITINGSWEG AFGEROND. IN SAMENWERKING MET DE GEMEENTE LELYSTAD, OMWONENDEN EN HOOFDAANNEMER KWS, HEEFT OMALA N.V. (ALS GEBIEDSONTWIKKELAAR VAN LELYSTAD AIRPORT BUSINESSPARK) DIT INFRASTRUCTURELE WERK VORMGEGEVEN. GEDURENDE DIT PROJECT IS DE VOORMALIG MEERKOETENWEG VERBREEDT VAN 3,70 METER NAAR 6,50 METER, OM VERKEER BETER EN VEILIGER TE LATEN VERLOPEN EN BEDRIJVEN BETER BEREIKBAAR TE MAKEN. DAARNAAST IS DE TWEEDE FASE VAN DE OCHOAWEG AANGELEGD. HIERDOOR ZIJN HET BEDRIJVENTERREIN EN DE MEERKOETENWEG, OPTIMAAL VERBONDEN VIA DE ANTHONY FOKKERWEG (N727) EN DE AUTOSNELWEG (A6).

PROJECT ZUIDELIJKE ONTSLUITINGSWEG
Het doel van de Zuidelijke ontsluitingsweg was om de Meerkoetenweg op te waarderen en een permanente inrichting te creëren, evenals om het bedrijventerrein goed te ontsluiten. Hierdoor zal het verkeer makkelijker doorstromen naar de Ochoaweg en verder richting de N302. De grootste veranderingen zijn de verbreding van de Meerkoetenweg en de afbuiging naar en via het bedrijventerrein. Een verzoek van direct omwonenden was om het resterende gedeelte van de Meerkoetenweg niet af te sluiten. Dat kon worden ingewilligd. Hierdoor zal het bestemmingsverkeer en landbouwvoertuigen over een gedeelte van de Meerkoetenweg kunnen blijven rijden. 

HET ONTWERP
Het project om de Meerkoetenweg op te waarderen en te ontsluiten van het bedrijventerrein is ontstaan uit overleg met de omgeving. Gemeente Lelystad heeft vervolgens een ontwerp uitgewerkt en vastgesteld, inclusief overweging van aspecten als verkeersveiligheid en verkeersafwikkeling.

foto-2-eerste-publieke-gelijkstroomstation-van-Europa

Contact

OMALA N.V.
PELIKAANWEG 44
8218PG LELYSTAD
THE NETHERLANDS

Privacyverklaring

Volg ons