CENTRALE LIGGING

MET OPTIMALE BEREIKBAARHEID

DYNAMISCHE PLEK

MIDDEN IN LOGISTIEKE HOTSPOT

RUIMTE OM TE GROEIEN

ONTDEK ONZE BEDRIJFSKAVELS

SPRINGPLANK NAAR EUROPA

EN DE REST VAN DE WERELD

DUURZAME INITIATIEVEN

EN INNOVATIEVE ONTWIKKELINGEN

Gepubliceerd op: 13 juli 2020

Home » Verhalen » Oplevering infrastructuur Flight District II

icon-news-2

Oplevering infrastructuur Flight District II

Bouw- en bedrijfskavels per direct bereikbaar

OP MAANDAG 13 JULI 2020 IS DE BINNENPLANSE INFRASTRUCTUUR IN FLIGHT DISTRICT II EN DE HOOFDINFRASTRUCTUUR OPGELEVERD DOOR WEGENBOUWBEDRIJF SCHAGEN INFRA AAN OMALA N.V. EN GEMEENTE LELYSTAD. HET AFGELOPEN HALF JAAR HEBBEN ZIJ HARD GEWERKT OM DIT DEEL VAN LELYSTAD AIRPORT BUSINESSPARK (LAB) BOUW- EN WOONRIJP TE MAKEN. ONDANKS DE EXTREEM WISSELENDE WEERSOMSTANDIGHEDEN EN DE IMPACT VAN CORONA IS HET SCHAGEN INFRA ALSNOG GELUKT OM BINNEN DE PLANNING HAAR WERKZAAMHEDEN NAAR TEVREDENHEID VAN LAB AF TE RONDEN.

BIJZONDERE MAANDEN ACHTER DE RUG
Stefan Bakker, verantwoordelijk projectleider van LAB: “De afgelopen maanden zijn met recht bijzonder te noemen. In de maanden januari en februari werden we geplaagd door extreme regenval en wisten we niet waar we al het regenwater moesten laten. In maart, april en mei werden we geconfronteerd met de impact en onzekerheid van Corona. Gelukkig konden dankzij alle maatregelen de werkzaamheden en leveranties gewaarborgd worden. En tot slot kregen we van april, mei en juni nog te maken met extreme droogte en tropische temperaturen. Maar het is ons toch gelukt en daar zijn we als team trots op.”

GROTE KAVELS EN PERFECTE ONTSLUITING
Door de afronding van de infrastructurele werkzaamheden zijn de bouw- en bedrijfskavels van Flight District II per direct bereikbaar. Het deelgebied Flight District II biedt volop de ruimte aan (grootschalige) logistiek en productiebedrijven. Grote kavels en een perfecte ontsluiting kenmerken dit 35 hectare grote deelgebied.

Klanten zoals Somerset Capital Partners hebben reeds een grondpositie in dit deelgebied aangekocht, een bouwplan ontwikkeld en de start van de bouw zal spoedig zijn.

GOED BEREIKBAAR VANAF DE A6
Ook liggen er meerdere kavels parallel aan de Anthony Fokkerweg (N727). Deze provinciale weg zal naar verwachting in het eerste kwartaal van 2021 aangesloten worden op de A6. Hierdoor is het deelgebied Flight District II zeer gunstig geleden en vanaf de A6 bereikbaar.

DIRECTE AANSLUITING OP LELYSTAD AIRPORT
De hoofdinfrastructuur (Albert Plesmanlaan) verbindt op haar beurt niet alleen het deelgebied A6 District (waaronder bedrijven als Inditex, Giant en Mac3Park) met Flight District I en II, maar biedt ook een directe aansluiting op Lelystad Airport. Hierdoor is er een robuuste verkeersstructuur gerealiseerd met logische verkeerroutes.

OPENBARE VERLICHTING EN BOMEN
“Na de bouwvak 2020 start de aanbesteding voor de openbare verlichting en zal het aanplanten van ruim 420 bomen in het aankomende plantseizoen volgen. Daarmee is ook Flight District II klaar voor onze klanten en bedrijven”, aldus Stefan Bakker.

Ontwikkeling Maatschappij Airport Lelystad Almere (OMALA N.V.) is de gebiedsontwikkelaar van Lelystad Airport Businesspark.

Oplevering Albert Plesmanweg en bouwbord
Lelystad Airport Businesspark
footer-incl-mail-2

Contact

OMALA N.V.
PELIKAANWEG 44
8218PG LELYSTAD
THE NETHERLANDS

Privacyverklaring

Volg ons