CENTRALE LIGGING

MET OPTIMALE BEREIKBAARHEID

DYNAMISCHE PLEK

MIDDEN IN LOGISTIEKE HOTSPOT

RUIMTE OM TE GROEIEN

ONTDEK ONZE BEDRIJFSKAVELS

SPRINGPLANK NAAR EUROPA

EN DE REST VAN DE WERELD

DUURZAME INITIATIEVEN

EN INNOVATIEVE ONTWIKKELINGEN

Gepubliceerd op: 26 januari 2019

Home » Verhalen » SCHIPHOL REAL ESTATE START DEELPLANONTWIKKELING OP LELYSTAD AIRPORT BUSINESSPARK (LAB)

icon-news-2

SCHIPHOL REAL ESTATE START DEELPLANONTWIKKELING
OP LELYSTAD AIRPORT BUSINESSPARK (LAB)

MAANDAG 22 MEI JL. HEBBEN SCHIPHOL REAL ESTATE EN OMALA, GEBIEDSONTWIKKELAAR VAN LELYSTAD AIRPORT BUSINESSPARK (LAB), DE SAMENWERKINGSOVEREENKOMST ONDERTEKEND VOOR DE ONTWIKKELING VAN HET DEELGEBIED FLIGHT DISTRICT. LAB BESTAAT UIT TWEE GEBIEDEN GENAAMD A6 DISTRICT EN FLIGHT DISTRICT. HET DEELGEBIED FLIGHT DISTRICT, MET EEN TOTALE OPPERVLAKTE VAN RUIM 18 HECTARE, IS GELEGEN DIRECT TEGENOVER DE TOEKOMSTIGE TERMINAL VAN LELYSTAD AIRPORT.

Flight District wordt ontwikkeld tot een hoogwaardig werkmilieu met een parkachtig karakter en een onderscheidend beheerconcept. Er is ruimte voor hotelontwikkelingen, kantoorontwikkelingen alsmede andere hoogwaardige functies. Ook op het gebied van duurzaamheid zal dit deelgebied onderscheidend zijn. Medio 2016 is met Alliander een overeenkomst gesloten voor de realisatie van het eerste gecombineerde netwerk met de toepassing voor gelijkstroom. De aanleg hiervan is reeds gestart.

‘Royal Schiphol Group vindt het belangrijk een bijdrage te kunnen leveren aan de ontwikkeling van de luchthaven maar ook op het terrein van gebiedsontwikkeling, aldus Jan Willem Weissink, directeur Schiphol Real Estate. ‘De ontwikkeling van Flight District in samenwerking met OMALA past in onze strategie om de gebieden in de directe nabijheid van de door Schiphol Group geëxploiteerde luchthavens te versterken’.

Rob Verhoeff, directeur van OMALA: ‘’Na de recente verkooptransactie van 35 hectare – binnen het deelgebied A6 District – aan Inditex voor de ontwikkeling van een distributiehub, is de samenwerking met Schiphol Real Estate een mooie vervolgstap in de succesvolle ontwikkeling van LAB. Wij hebben er alle vertrouwen in dat we met het netwerk van Schiphol Real Estate ook binnen dit hoogwaardige werkmilieu interessante (internationale) partijen kunnen gaan huisvesten.’’

OVER SCHIPHOL REAL ESTATE
Schiphol Real Estate, 100% dochter van Schiphol Group, houdt zich bezig met het ontwikkelen van, het beleggen in, het beheer van en de exploitatie van commercieel vastgoed op en om luchthavens. Schiphol Real Estate is actief op en rond Amsterdam Airport Schiphol, maar ook op en rond Eindhoven Airport en Rotterdam The Hague Airport.

Deelplanontwikkeling
footer-incl-mail-2

Contact

OMALA N.V.
PELIKAANWEG 44
8218PG LELYSTAD
THE NETHERLANDS

Privacyverklaring

Volg ons