CENTRALE LIGGING

MET OPTIMALE BEREIKBAARHEID

DYNAMISCHE PLEK

MIDDEN IN LOGISTIEKE HOTSPOT

RUIMTE OM TE GROEIEN

ONTDEK ONZE BEDRIJFSKAVELS

SPRINGPLANK NAAR EUROPA

EN DE REST VAN DE WERELD

DUURZAME INITIATIEVEN

EN INNOVATIEVE ONTWIKKELINGEN

Gepubliceerd op: 16 november 2018

Home » Verhalen » Somerset capital partners koopt ruim 20ha. grond

icon-news-2

SOMERSET CAPITAL PARTNERS
koopt ruim 20 ha. grond

SOMERSET CAPITAL PARTNERS KOOPT RUIM 20  HA. GROND IN LELYSTAD VOOR DE ONTWIKKELING VAN LOGISTIEK VASTGOED EN DATACENTERS LELYSTAD – 15 NOVEMBER OMALA, GEBIEDSONTWIKKELAAR VAN LELYSTAD AIRPORT BUSINESSPARK (LAB), EN SOMERSET CAPITAL PARTNERS HEBBEN DE KOOPOVEREENKOMST GETEKEND VAN 10,2 HA GROND VOOR DE ONTWIKKELING VAN EEN ULTRAMODERN DISTRIBUTIECENTRUM (DC) VAN IN TOTAAL 65.000M2.  

Deze ontwikkeling, vanwege de omvang van meer dan 40.000 m2 ook wel een XXL -ontwikkeling genoemd, vindt gefaseerd plaats. Oplevering van de eerste fase is naar verwachting 4e kwartaal 2019. Daarnaast tekenen Somerset Capital Partners en de gemeente Lelystad voor de ontwikkeling van 2 datacenters op ruim 10 ha grond op Bedrijventerrein Flevokust Haven.

LELYSTAD ALS XXL-ONTWIKKELING
Rob Verhoeff, directeur van Ontwikkeling Maatschappij Airport Lelystad Almere (OMALA N.V.): ‘’We zijn erg blij met deze nieuwe ontwikkeling. Er wordt al langere tijd gesproken over het ‘Inditex-effect’. Deze nieuwe XXL-ontwikkeling bevestigt de belangstelling van partijen voor ontwikkelingen in het gebied.’’

Gerwin Vos van Somerset Capital Partners: “Wij zien al langer de mogelijkheden op LAB en hebben enorm veel vertrouwen in de regio Flevoland. Als ontwikkelaar van logistiek vastgoed zijn we onder meer al actief in de regio’s Schiphol, Utrecht en Venlo. De logistieke regio Almere-Lelystad-Zeewolde is een mooie aanvulling vanwege de multimodale ligging in het land en de beschikbare ruimte.”

Aandeelhouders van OMALA zijn de gemeente Lelystad, gemeente Almere en de provincie Flevoland. LAB maakt deel uit van de nieuwe logistieke hotspot Almere-Lelystad-Zeewolde.

 

LOGISTIEKE HOTSPOT EN GROEI WERKGELEGENHEID
De Provincie Flevoland participeert al jaren in een aantal topwerklocaties zoals Flevokust Haven en LAB. om het logistieke cluster in de provincie verder te kunnen ontwikkelen. De resultaten mogen er zijn; uit het werkgelegenheidsonderzoek dat de provincie onlangs presenteerde, is gebleken dat het afgelopen jaar de werkgelegenheid in de logistieke sector met 5,6% is gegroeid. “Met deze ontwikkelingen van Somerset Capital Partners groeit het cluster de komende jaren nog verder door.” zeggen gedeputeerden Jan de Reus (ruimtelijke ontwikkeling) en Jan-Nico Appelman (economische zaken) van de provincie Flevoland.

Janneke Sparreboom, wethouder Economische Zaken van de gemeente Lelystad: “’Afgelopen jaar hebben we in Lelystad 1.000 nieuwe banen gerealiseerd, met een sterk accent op handel/logistiek. Met de ontwikkelingen op LAB en Flevokust Haven, recent uitgebreid naar 43 ha. vanwege de grote belangstelling, wordt deze trend nog sterker doorgezet. De ruime kavels, de centrale ligging en de uitstekende weg-, water-, spoor- en luchtverbindingen maken zowel LAB als Flevokust Haven heel geschikt voor allerlei bedrijven. Het geeft een boost aan de economische ontwikkeling van  stad en  regio en bevordert de werkgelegenheid. ’’

Maaike Veeningen, wethouder Economische Ontwikkeling van de gemeente Almere: ’’Ook Almere is blij met deze nieuwe grote logistieke ontwikkeling in de regio. Het versterkt het logistieke profiel van de regio als geheel en daar profiteren we als Almere van mee.’’

OVER SOMERSET CAPITAL PARTNERS
Somerset Capital Partners investeert in vastgoed en treedt op als private equity investeerder. Daarnaast is zij via het Somerset Capital Partners Value Fund actief op de wereldwijde financiële markten. Somerset Capital Partners ontwikkelt en belegt in bedrijfsmatig en logistiek vastgoed, alsmede in datacenters. Als ontwikkelaar focust Somerset Capital Partners zich op omvangrijke, complexe projecten op A-locaties. Inmiddels heeft zij meer dan 1.000.000 m2 ontwikkeld. Midden 2017 verkocht Somerset Capital Partners een deel van haar portefeuille aan CBRE.

Schermafbeelding 2019-05-14 om 12.02.49
Schermafbeelding 2019-04-08 om 15.17.53
footer-incl-mail-2

Contact

OMALA N.V.
PELIKAANWEG 44
8218PG LELYSTAD
THE NETHERLANDS

Privacyverklaring

Volg ons