CENTRALE LIGGING

MET OPTIMALE BEREIKBAARHEID

DYNAMISCHE PLEK

MIDDEN IN LOGISTIEKE HOTSPOT

RUIMTE OM TE GROEIEN

ONTDEK ONZE BEDRIJFSKAVELS

SPRINGPLANK NAAR EUROPA

EN DE REST VAN DE WERELD

DUURZAME INITIATIEVEN

EN INNOVATIEVE ONTWIKKELINGEN

Gepubliceerd op: 30 september 2022
icon-news-2

COOL ROOF COATINGS
vestigt op Lelystad Airport Businesspark

OP LELYSTAD AIRPORT BUSINESSPARK (LAB) VERWELKOMEN WE EEN MOOI NIEUW FAMILIEBEDRIJF. COOL ROOF COATINGS, DE EXCLUSIEVE DISTRIBUTEUR VAN GE SILICONES, IS MET HET INNOVATIEVE EN DUURZAME PRODUCT ENDURIS EEN AANWINST VOOR LAB. HUN EERSTE OPDRACHT VOERDEN ZE UIT BIJ EEN BEDRIJF GELEGEN OP ONS BEDRIJVENTERREIN, EN NU VESTIGEN ZIJ HIER HUN HOOFDKANTOOR.

 UNIEK BEDRIJF & PRODUCT
De gebroeders Schubert besloten in 2017 om alle krachten te bundelen en een onderneming te starten. Al van jongs af aan hebben zij samengewerkt in het familiebedrijf. Nadat zij ieder hun eigen kant zijn opgegaan in verschillende expertises, kwam in 2017 het idee om samen een nieuwe onderneming te beginnen. Christiaan Schubert: “Bij Cool Roof Coatings, renoveren wij zwarte daken door een witte siliconen coating rechtstreeks over de bestaande dakbedekking aan te brengen. GE, de uitvinder van siliconen-chemie, paste in 1967 hun product al voor het eerst toe op een dak in New York. Inmiddels zijn er wereldwijd miljoenen m2’s aan dakoppervlakte voorzien van de waterdichte siliconen Enduris laag.”

Niet alleen de permanente waterdichting, maar ook de duurzaamheid speelt een steeds grotere rol in de renovatiemarkt. Christiaan: “Witte daken hebben een verkoelend effect zowel aan de buiten- als aan de binnenkant. Waar platte zwarte daken temperaturen kunnen bereiken van 70 tot 80 graden, worden witte daken vaak niet warmer dan 30 tot 40 graden. Dit heeft een groot positief effect op de koellast, op het rendement van zonnepanelen en het zorgt voor een koeler, comfortabeler binnenklimaat.”

“In de VS wordt het concept van witte daken, officieel ‘Cool Roof’, al veelvuldig toegepast en is het in sommige staten zelfs verplicht. Met de ontwikkelingen in Nederland op het gebied van energiebesparing, duurzaamheid en klimaat, zagen we dit als mooie kans om dit concept ook in Nederland toe te passen, vooral omdat alle traditionele dakbedekkingen grotendeels koolwaterstof (fossiele grondstof) gebaseerd zijn. Enduris siliconen is gebaseerd op silicium (kwartszand) en bijna geheel fossielvrij”, vertelt Christiaan.

Het begrip ‘coating’ heeft van oudsher een sceptische reputatie in Nederland. De gedachtegang is vaak dat een coating niet net zo goed kan functioneren als een fossiele dakbedekking en installaties vaak misgaan. Christiaan: “Voor ons lag hierin de grootste uitdaging. Ook al is GE de uitvinder, één van de grootste merken ter wereld en wordt het product al meer dan 55 jaar over de hele wereld gebruikt, in Nederland bleef men sceptisch. Wij moesten het vertrouwen winnen en laten zien dat de kwaliteit en garanties alle bestaande producten ruimschoots overtreft. Dit is met groot succes gelukt. Waar we begonnen met daken van 2.000 m2, renoveren wij nu daken van 100.000m2. Momenteel worden er in alle provincies samenwerkingen opgezet met geselecteerde installateurs die – ná training en opleiding – een Cool Roof Coatings Keurmerk kunnen ontvangen die staat voor gegarandeerde kwaliteit.”
 

VAN EERSTE KLUS NAAR BEDRIJFSPAND

Christiaan: “Onze eerste klus was bij een bedrijf in Lelystad op LAB, hier mochten wij onze eerste Cool Roof installeren. Twee jaar geleden waren wij daar voor een onderhoudsbeurt en zag mijn broer vanaf het dak een onbebouwde kavel liggen. Wij zijn gelijk gaan uitzoeken wie de eigenaar was. Toen we de eigenaar uiteindelijk aan de telefoon hadden, onderbrak hij al vrij snel het gesprek, want wat bleek: hij was eigenlijk op zoek naar óns voor een dakrenovatie. Die klus hebben we uitgevoerd en met succes. Uiteindelijk hebben we de kavel besproken, maar op dat moment kwam het aanbod toch nog wat te vroeg en besloten we de koop nog even uit te stellen. Doordat grote partijen ons vervolgopdrachten gunden en GE Momentive haar vertrouwen in ons uitsprak door het distributeursschap te verlenen, hakten wij de knoop door: nu moet dat pand er komen. Uiteindelijk hebben we weer contact gezocht en was de plek nog vrij.”

“Na de overname hebben wij bouwkundig ontwerper J. Ruijs van Architectenbureau Buro RUIJS de opdracht verleend om onze wensen uit te werken: het bedrijfspand moet uiterst duurzaam, energieneutraal en representatief zijn, voldoende opslag- en distributieruimte hebben en als iconisch bouwwerk voor Lelystad Airport Business Park en de regio gelden. Ook ná zonsondergang. In afwachting van alle bouwvergunningen, verwachten wij eind 2023 het nieuwe hoofdkantoor in gebruik te nemen.”

VAN EERSTE KLUS NAAR BEDRIJFSPAND
“Voordat we officieel besloten om ons op LAB te vestigen, hebben we uiteraard ook andere opties overwogen, maar uiteindelijk konden we deze kans niet laten liggen. Er zijn verschillende factoren die hierin een rol hebben gespeeld. Zo komt een groot deel van onze monteurs uit Almere en Lelystad. Het is fijn om een centraal punt te hebben dat voor iedereen makkelijk te bereiken is en vanaf waar de distributie door Nederland plaats kan vinden. De match met de visie van LAB om een zo duurzaam en innovatief mogelijk businesspark te creëren sluit uitstekend aan bij onze visie. Wij kijken uit naar onze toegevoegde rol om zoveel mogelijk duurzame (zonne)daken te realiseren voor de regio Flevoland.”

foto-2-eerste-publieke-gelijkstroomstation-van-Europa

Contact

OMALA N.V.
PELIKAANWEG 44
8218PG LELYSTAD
THE NETHERLANDS

Privacyverklaring

Volg ons