icon-news-round

Home » De Lelystadse Boer

De Lelystadse Boer_logo_def_-NL

Stichting De Lelystadse boer

LELYSTAD AIRPORT BUSINESSPARK ONTWIKKELT HET GEBIED IN SAMENWERKING MET STICHTING DE LELYSTADSE BOER. STICHTING DE LELYSTADSE BOER ONDERHOUDT DIT GEBIED EN ZORGT ERVOOR DAT DE NOG BESCHIKBARE KAVELS OP HET TERREIN REPRESENTATIEF WORDEN GEHOUDEN MET ONDER MEER BLOEMENRANDEN. VERDER WORDEN GEZAMENLIJK GEBIEDSACTIVITEITEN GEORGANISEERD ZOALS DE JAARLIJKSE PUBLIEKE OOGSTDAG.

 

Lokale samenwerking
In 2017 kwam de samenwerkingsovereenkomst tussen Lelystad Airport Businesspark (LAB) en Stichting De Lelystadse Boer tot stand; de agrariërs onderhouden sindsdien een groot deel van de gereserveerde gronden van het bedrijventerrein. Het is een duurzame en kostenefficiënte oplossing en vormt direct een verbreding van het verdienmodel van de agrariërs.

“De transformatie van agrarisch gebied naar bedrijventerrein realiseren we samen met Stichting De Lelystadse Boer. Ook na de transformatie vervullen de agrariërs een belangrijke rol in het (groen)beheer van het terrein”


– Rob Verhoeff
directeur OMALA

 

Stichting De Lelystadse Boer
De Stichting De Lelystadse Boer is op 1 november 2016 opgericht en is inmiddels uitgegroeid tot een club van 70 boeren rondom Lelystad Airport. ‘Het moet goed boeren blijven in de omgeving van De Lelystadse Boer’, is de missie van de stichting. Om dit te realiseren stelt de stichting zich op als gewaardeerde en gelijkwaardige samenwerkingspartner voor belangenpartijen rondom Lelystad Airport en ook als belangrijke partner in het verwezenlijken van (duurzaamheids-)doelstellingen van deze belangenpartijen.

De stichting gelooft erin dat samen met het vliegveld, het businesspark, de gemeente, de provincie en andere belanghebbenden kansen gepakt kunnen worden en mooie projecten kunnen worden gerealiseerd.

Meer weten over Stichting De Lelystadse Boer? 

 

De Lelystadse Oogstdag

OP ZATERDAG 7 SEPTEMBER 2019 WAS DE LELYSTADSE OOGSTDAG EN OOK OOK DIT KEER VOND HET EVENT PLAATS OP HET TERREIN VAN LELYSTAD AIRPORT BUSINESSPARK. EEN MOOIE GELEGENHEID VOOR INWONERS OM TE ERVAREN HOE HET IS OM GEWASSEN TE OOGSTEN.  

Speciaal uitje voor basisschoolleerlingen en geselecteerde gezinnen
Op zaterdag 7 september waren ook diverse geselecteerde gezinnen, die van weinig moeten rondkomen, op het event aanwezig. En een dag eerder, op vrijdag 6 september, was het de beurt aan Lelystadse basisschoolleerlingen. Dit was mede mogelijk gemaakt door het jaarlijkse sponsordiner van De Lelystadse Uitdaging (mei 2019); Hanne Buis daagde ondernemers hier ter plekke uit om het Lelystadse Oogstevent van Stichting De Lelystadse Boer te sponsoren. Met succes! Diverse aanwezige ondernemers hebben ervoor gezorgd dat de Lelystadse basisschoolleerlingen en geselecteerde gezinnen een waardebon voor het event kregen.

E-BIKE + AUTO DEELSYSTEEM

EERSTE GEBRUIKERS KUNNEN ZES MAANDEN KOSTELOOS DEELNEMEN LELYSTAD AIRPORT BUSINESSPARK (LAB), PROVINCIE FLEVOLAND EN GEMEENTE LELYSTAD HEBBEN HET THEMA DUURZAME MOBILITEIT HOOG OP DE AGENDA STAAN.

In het verlengde daarvan hebben bovengenoemde partijen de handen ineengeslagen en zijn een pilot gestart in Lelystad voor een gecombineerd deelsysteem van E-bikes en (elektrische) auto’s voor een periode van minimaal 12 maanden met verlengmogelijkheid tot 36 maanden.

Doel van de pilot is om het aantal woon-werkreizen en dienstreizen, dat momenteel met de auto en/of OV wordt afgelegd, te reduceren en daarmee een positieve bijdrage te leveren aan o.a.

de duurzaamheid van de stad/regio, verbetering van de luchtkwaliteit, het terugdringen van de file- en parkeerdruk en de vitaliteit van medewerkers. De pilot gaat officieel van start op maandag 29 oktober a.s. met 25 E-bikes en 3 (elektrische) Volkswagen Golf. Geïnteresseerden kunnen zich vanaf heden aanmelden en sowieso de eerste zes maanden kosteloos gebruik maken van het deelsysteem.

Het project wordt uitgevoerd door Rij2op5, Free to go en E-bike2work en is financiëel mede mogelijk gemaakt door:

handje-afgesneden
footer-incl-mail-2

Contact

OMALA N.V.
PELIKAANWEG 44
8218PG LELYSTAD
THE NETHERLANDS

Privacyverklaring

Volg ons