CENTRALE LIGGING

MET OPTIMALE BEREIKBAARHEID

DYNAMISCHE PLEK

MIDDEN IN LOGISTIEKE HOTSPOT

RUIMTE OM TE GROEIEN

ONTDEK ONZE BEDRIJFSKAVELS

SPRINGPLANK NAAR EUROPA

EN DE REST VAN DE WERELD

DUURZAME INITIATIEVEN

EN INNOVATIEVE ONTWIKKELINGEN

Gepubliceerd op: 10 augustus 2021
icon-news-2

Biodiversiteit op LAB met bloemenranden en insectenteller

Diverse bermen ingezaaid met bloemen

 

Met biodiversiteit werken we aan een balans tussen soorten dieren en planten. Ook op bedrijventerrein is biodiversiteit een opkomende trend. Waar vroeger alleen nadruk lag op de industrie, kijken we nu breder naar het gebied. Dieren, planten én mensen: we zijn namelijk allemaal afhankelijk van biologische diversiteit. Lelystad Airport Businesspark (LAB) is een groen park en dat zie je terug in de natuur op het bedrijventerrein. Naast de 418 nieuwe bomen, zijn diverse bermen ingezaaid met bloemen. Die op hun beurt weer insecten aantrekken.
Bloemenmengsel

Dit voorjaar is de berm aangevuld met grond en vlak gemaakt. Dit zogehete kilveren zorgt voor een goede waterafvoer. Na de beplanting van de bomen, is de berm met bloemenmengsel ingezaaid. Dit is niet alleen een stuk gezelliger maar sluit ook goed aan bij de ambities op het gebied biodiversiteit als onderdeel van een duurzame en innovatieve gebiedsontwikkeling.

Biodiversiteit

Gebiedsontwikkelaar Dennis Meerburg legt uit: “LAB staat voor duurzame en innovatieve gebiedsontwikkeling. En we gaan steeds meer naar een circulaire economie. Daarin zullen we ook goed moeten kijken naar de stand van de biodiversiteit in en rond ons gebied. Daarvoor hebben we samen met de provincie en partners in de omgeving een gebiedsplan biodiversiteit gemaakt.”

Insectenteller

Provincie Flevoland sluit dit jaar aan bij een project gericht op de ontwikkeling van een monitoringssysteem voor insecten met behulp van geavanceerde camera’s: DIOPSIS.

Dennis: “Diopsis ontwikkelt een monitoringssysteem met geavanceerde camera’s om daarmee de ontwikkeling van insecten beter in kaart te brengen en te begrijpen. Dat deze nu onder andere in ons gebied getest wordt geeft een goede basis om straks de effecten van onze gebiedsontwikkeling op de biodiversiteit te meten, voor wat betreft de insectenpopulatie.”

Bekijk de foto’s

Bekijk hieronder de foto’s van de gezaaide bloemen in de akkerranden en de insectenteller.

IMG_4369
Juiste formaat5
Juiste formaat7
Juiste formaat6
Juiste formaat2
Juiste formaat8
Juiste formaat
Juiste formaat4
foto-2-eerste-publieke-gelijkstroomstation-van-Europa
footer-incl-mail-2

Contact

OMALA N.V.
PELIKAANWEG 44
8218PG LELYSTAD
THE NETHERLANDS

Privacyverklaring

Volg ons